7.30.2010

Dengan Izin ALLAH (INSYAALLAH)Kadang-kala dalam hidup ini, ada ketikanya kita buntu memikirkan hala tuju yang perlu dipilih.
Kadang-kala kita keliru dengan keputusan yang telah dibuat. “Betulkah keputusan yang aku buat ini? Apakah ini yang terbaik untukku?”
“Wahai orang-orang yang beriman! Bertakwalah kepada Allah dan carilah wasilah (jalan) untuk mendekatkan diri kepada-Nya, dan berjihadlah di jalan-Nya, agar kamu beruntung” (Al-Ma’idah: 35).

Kita berusaha untuk mencari jalan yang terbaik untuk menuju kepadaNYA dalam kehidupan kita. Namun, apa yang terbaik itu hanya Dia Yang Maha Mengetahui.
“Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya. Dia mendapat (pahala) dari (kebajikan) yang dikerjakannya dan dia mendapat (siksa) dari (kejahatan) yang diperbuatnya…” (Al-Baqarah:286)
Allah tidak akan membebani kita dengan beban yang tak akan mampu untuk kita hadapi. Selagi kita mampu untuk hadapi ujian itu, berusahalah untuk menuju kepadaNya dengan sabar dan solat. InsyaALLAH, dengan izinNYA kita akan mampu mencapai wasilah yang terbaik.

Don’t’ despair and never loose hope
Cause ALLAH is always by your side
InsyaALLAH
InsyaALLAH

0 comments:

 

Blog Template by YummyLolly.com